Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

AROMATERAPI - er en behagelig massasje med ekte planteoljer/eteriske oljer blandet i en vegetabilsk olje eller krem.

Oljene har god virkning på både fysiske og psykiske plager,sørger for ro, velvære og senker stress og kan ha god effekt på tankekjør.  

Hva er en eterisk olje? Eteriske oljer er rene, konsentrerte essenser utvunnet fra planterikets blomster, blad, frukt, trevirke, kvae med mere.

Den eteriske oljen finnes i ulike mengder i de forskjellige plantene. 

For å få frem ekte roseolje trengs ca 100 kilo roseblader for å få 50 g ren roseolje. Oljenes sammensetning er kompleks. Roseolje for eksempel består av ca 400 kjemiske komponenter mens det i Tea tree bare er 36 forskjellige kjemiske komponenter. Det er den unike kombinasjonen av disse komponentene som gir hver eterisk olje sin spesielle egenskap og med det påvirkning på menneskets kropp og psyke. Noen komponenter tas opp av huden og transporteres med blodet mens andre pustes inn via luften / inhalasjon. Luktsignaler føres til den delen av hjernen som kalles det limbiske system der vi blandt annet finner kreativitet, følelser og minner.

Hvordan brukes eteriske oljer? Den vanligste måten å bruke oljene på er i massasje. Oljene kan også brukes i badekar, til innhalasjon, kompress/omslag, kroppsoljer krem eller lotion. Det er nydelig å helle noen dråper i en aromabrenner (forstøver) med et telys under, en deilig duft sprer seg da i rommet.

Oljene har også en rekke andre effekter som kan ha positiv effekt på vår mentale helse. Eteriske oljer er sterkt antiseptiske. Det betyr at de har god effekt på virus og bakterier. 

Oljene er sterkt konsentrerte og må blandes ut i en base som olje eller krem, den må ikke brukes ublandet på hud. Det er viktig at oljen er ekte ren eterisk olje altså ikke syntetisk fremstilt. 

Aromaterapi massasje med en god oljeblanding kan gi velvære, dyp avslapning, minsker spenninger i muskler og ledd, og senker stress nivå i kroppen.

Velkommen til en avslappende time! 

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn