Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

 

bilde

Mitt yrkesaktive liv startet som 16 åring, og med en sommerjobb på apotek tok jeg valget, det ble  fagskole parallelt med jobb i apotek, Jeg er autorisert  apotektekniker.

Etter 6 år på apotek begynte jeg i Norges Apotekerforening. Her ble jeg i 16 lærerike år i Økonomi- personalavdelingen og hadde blant annet ansvar for intern IT i bedriften.  

Etter hvert med to små sønner hjemme, fikk jeg både tid og lyst til å ta noen kurs. Valget falt på forskjellige helhetlige behandlingsformer, Startet med akupressur, deretter aromaterapi, babymassasje, Reiki, manuell lymfedrenasje, barnehagemassasje, emosjonelle energiteknikker, TFT, hypnoseterapi og Psykoterapi i Psykosyntese, et 4 årig høyskolestudie. 

Den første satsingen som selvstendig næringsdrivende ble aromaterapi. Kravet var høyt i forhold til kunnskap om kropp, psyke og ernræring, så da ble det skolebenken i to år ved Atlantis medisinske høyskole i Oslo. Dette ga meg god kunnskap og interesse for videre arbeid med kropp og psyke. Jeg åpnet klinikk i Oslo, drev denne i tre år før familien flyttet til Trysil for å leve av og med gårdsdrift og melkeproduksjon.

Her brukte jeg homeopati på dyr, noe som ga store gevinster i sunn dyrehelse, vi leverte elitemelk i flere år. 

I 2000 etablerte jeg Aromaterapskolen Sør og utdannet Naturmedisinske Aromaterapeuter i vår skolestue på gården. 

Eteriske og vegetabilske oljer er viktig i Aromaterapi og jeg opprettet et agentur med salg av oljer fra "Beauty & Nature”, selskapet ble senere kjøpt opp av "IngridK" og jeg solgte oljene gjennom Wenches Naturterapi i Norge. Høsten 2013 overlot jeg agenturet til "Naturterapiskolen Nord".

Gjennom årene har jeg også hatt flere Reiki kurs på alle nivå. Jeg utdanner Reiki terapeuter og tilbyr masterkurs for den som ønsker å utdanne seg til Reiki lærer. Å ta en time reikibehandling er behagelig og avslappende. Det å kunne utøve teknikken på seg selv og andre er en innvestering for livet og jeg har mange ganger erfart at Reiki blandt annet hjelper meg mot tankekjør, stress og uro.

I en kort periode jobbet jeg som rådgiver og kursleder i "Jobbklubb" og "Veien videre", dette i en privat bedrift der NAV var oppdragsgiver. 

Tre år i Aleris Helse AS som sekretær ved kirurgisk poliklinikk i Ortopedi i Oslo.  

Da jeg fikk tilbud om jobb i Stiftelsen Solliakollektivet som avdelingsleder flyttet jeg til Søndre Land, ikke langt fra Gjøvik. Der ble jeg kjent med det å arbeide som medlever i en behandlings institusjon for tidligere rusmissbrukere, flat stuktur i et kollektiv med arbeid og fellesskap som metode.                                  Denne perioden var lærerik og med tilbakeblikk en fantastisk tid i livet mitt, det ga så mye glede å arbeide med og for mennesker som desverre ofte ikke blir sett eller hørt i vårt samfunn. Jeg fikk et større perspektiv på livet, det var en stor glede å  få være en del av fellesskapet på Sollia. Jeg brenner for det å være en god bidragsyter så mennesker finner seg til rette i livet sitt. Det gir meg mening å være "den lille forskjellen" som kan bidra til å skape rettning og veien videre til et bedre liv. 

Da jeg flyttet sørover igjen gikk veien inn i omsorgsbransjen som Miljøterapeut ved Stendi AS. Her er jeg ansatt i en omsorgsbolig og jobben er store deler av livet mitt. Jeg stortrives som medlever og miljøterapeut og med utdannelse som Psykoterapeut i Psykosyntese har jeg mye verdifull erfaring å ta med på reisen med våre beboere.

Når jeg ser tilbake på livet mitt til nå tenker jeg at "veien blir til" mens vi går. Med mange gode år, med erfaringer og læring, kan jeg si det er et godt bilde på livet mitt -  trivsel, glede, mening og ikke minst uvurderlig kunnskap og livserfaring som er nyttig og svært lett å bære.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn